VI: Drommel bereikt persoonlijk akkoord met PSV en gaat transfer maken

VI: Drommel bereikt persoonlijk akkoord met PSV en gaat transfer maken

12-03-2021 11:25 Laatste update: 11:35
122

Joël Drommel is volgend seizoen speler van PSV. De doelman van FC Twente heeft volgens Voetbal International een akkoord bereikt met de Eindhovenaren over een meerjarig contract.

Een akkoord tussen club en speler hing al langer in de lucht en nu is het alleen nog wachten op een deal tussen Twente en PSV. VI schrijft dat daar dit weekend waarschijnlijk een klap op gegeven zal worden: De 24-jarige keeper ligt nog tot het einde van dit seizoen vast in Enschede, maar Twente heeft een optie om die verbintenis met een jaar te verlengen. Daardoor lijken ze een bedrag van 3,5 miljoen euro voor Drommel te gaan krijgen.

Met zijn 24 jaar is Drommel nog jong, maar hij kan toch bogen op aardig wat ervaring. De goalie uit Bussum debuteerde vijf seizoenen geleden al in het eerste elftal van FC Twente en maakte zowel een degradatie als promotie mee met de Tukkers. Dit seizoen is hij één van de stabiele factoren in Enschede en werd hij beloond met een oproep voor Oranje.

Twente heeft zich al voorbereid op een vertrek van Drommel. Lars Unnerstall vertrekt juist van PSV naar Enschede en zal volgend seizoen als eerste doelman onder de lat staan in de Grolsch Veste. Yvon Mvogo, de Zwitser die nu het doel van de Eindhovenaren nog verdedigt, zal waarschijnlijk terug gestuurd worden naar RB Leipzig. Hij werd voor twee jaar gehuurd van die club, maar is dus na één seizoen al overbodig.