Schmidt heeft goed nieuws voor duel met 'concurrent' Feyenoord: 'Hebben ze gemist'

12 maart om 13:18

PSV-trainer Roger Schmidt hoopt in de Eredivisie-topper tegen Feyenoord weer over Cody Gakpo te kunnen beschikken. De opties voorin nemen daarmee toe voor de Eindhovenaren.

"Het gaat goed met Cody. De afgelopen twee dagen trainde hij met de groep mee en hij had geen pijn", vertelt Schmidt op de persconferentie. "We hebben nog twee trainingen in aanloop naar zondag. We nemen zaterdag een beslissing. Cody is erg belangrijk voor het team, maar we moeten ook voorzichtig met hem zijn."

Schmidt prijst zich in ieder geval gelukkig dat Gakpo voor zijn rentree staat. Vorige week keerde ook Noni Madueke al terug van een blessure. "We hebben hem, Mario Götze en Noni Madueke gemist tijdens een aantal belangrijke wedstrijden", zegt de trainer, die nog niet kan beschikken over Ryan Thomas

In De Kuip verloor PSV eerder dit jaar met 3-1 van Feyenoord. "Ik ben er nog altijd van overtuigd dat we in Rotterdam een goede wedstrijd speelden", blikt Schmidt terug. "We maakten een aantal fouten, waardoor zij konden scoren en waren zelf niet effectief genoeg. Dat is geen toeval. De restverdediging was niet altijd op orde en voor de goal maakten we soms de verkeerde keuzes.  Zondag moet dat beter."

De Eindhovenaren hebben momenteel een voorsprong van acht punten op Feyenoord. Toch ziet Schmidt ze nog steeds als een concurrent. "Natuurlijk zijn ze nog een concurrent. Het is een team met veel individuele kwaliteiten en een team dat zich tijdens een wedstrijd tactisch kan aanpassen aan de tussenstand. Dat zag je ook in januari. We moeten laten zien dat we daarvan hebben geleerd."