Bazoer nog niet in gesprek met de pers: 'Daarna mag hij zoveel praten als hij wil'

12 maart om 16:10

Riechedly Bazoer traint weer volop mee bij Vitesse. De verdediger werd vorige week disciplinair geschorst na een incident met Daan Huisman op de training. Trainer Thomas Letsch wil niet teveel woorden vuilmaken aan het incident en geeft aan waarom Bazoer de pers zelf nog niet te woord staat.

"Riechedly heeft hele week getraind en we hebben twee keer met elkaar gesproken. Meteen na de training, toen heeft hij ook sorry gezegd en dinsdag weer. Toen was het overigens niet meteen goed hoor. We hebben zo'n twintig à dertig minuten met elkaar gezeten en onze gedachten gewisseld", vertelt Letsch in gesprek met Omroep Gelderland

Letsch praat kort over de situatie van zijn pupil, maar Bazoer zelf verschijnt vrijdag niet voor de camera's. "We werken nu weer samen. Het is weer goed. Soms gebeuren dit soort dingen, we moeten dit niet kleiner en niet groter maken. Ik ga hier gewoon niet de komende weken over praten. Waarom Bazoer jullie zelf vandaag niet te woord staat? Iedereen heeft hem aangevraagd, ik vind het niet zinvol om hem hier een uur te laten praten. Maar na de wedstrijd zondag mag hij zoveel praten als hij wil."

Ook volgens Danilho Doekhi, collega van Bazoer in de Vitesse-achterhoede, is het probleem opgelost. "Bazoer heeft zijn excuses aangeboden en wij hebben hem weer in onze armen gesloten. Hij trainde weer volop mee, dus alles is weer normaal."