'Eerste Nederlandse topclub heeft zich bij Sparta gemeld om Okoye over te nemen'

12 maart om 21:29

Maduka Okoye kan Sparta Rotterdam in de toekomst de nodige miljoenen op gaan leveren. De doelman maakt indruk op Het Kasteel en staat volgens het Algemeen Dagblad 'al op tal van lijstjes van clubs'. RTV Rijnmond-verslaggever Dennis van Eersel gaat zelfs al wat verder: Ajax zou zich al bij Sparta gemeld hebben.

Het heeft er alle schijn van dat Okoye na Halil Dervisoglu en Ragnar Ache de volgende speler gaat worden die miljoenen op gaat leveren voor Sparta. Het AD stelt dat de eerste clubs zich gemeld hebben voor de 21-jarige keeper, die nog 3,5 jaar onder contract staat in Rotterdam. Sparta heeft daarnaast de optie om dat contract eenzijdig met twee seizoenen te verlengen. Hierdoor kan de club een forse transfersom vragen. Een concreet bod is er nog niet uitgebracht op Okoye.

Van Eersel, verslaggever van RTV Rijnmond, zit dicht op het vuur bij Sparta. "Ik weet dat de eerste Nederlandse topclub zich al heeft gemeld om hem over te nemen", begint hij bij FC Rijnmond. "Als zijn contract nog zo lang doorloopt, kan Sparta daar een mooi bedrag voor vangen. Het is trouwens niet de Nederlandse topclub van hier om de hoek", doelt hij op Feyenoord.

Aan tafel wordt er al snel doorgevraagd, aangezien PSV al een persoonlijk akkoord zou hebben bereikt met FC Twente-keeper Joël Drommel. Geert den Ouden vraagt indirect of het Ajax is, Van Eersel lacht en knikt vervolgens instemmend.