Fledderus gespot bij Go Ahead Eagles: 'Ik denk dat ik er klaar voor ben'

13 maart om 00:00
Laatste update: 13 maart om 00:00

Mark-Jan Fledderus was vrijdagavond aandachtig toeschouwer bij de Keuken Kampioen Divisie-topper Go Ahead Eagles - SC Cambuur. Naar verluidt zat de technisch directeur van FC Groningen in Deventer voor Go Ahead-keeper Jay Gorter (20), die een stap naar de Eredivisie wel ziet zitten.

De jonge doelman maakt dit seizoen een uitstekende indruk en dat is ook in Groningen niet onopgemerkt gebleven. Zelf blijft Gorter realistisch. "Ik heb m'n contract verlengd, tot 2024. Blijf ik hier om minuten te maken, dan zou dat niet slecht zijn", vertelt hij in gesprek met ESPN. "Maar ik heb ambities en dat heb ik al vanaf het begin aangegeven. Ik zou het niet erg vinden om een stap hogerop te maken om daar te gaan spelen."

Gorter wil niet teveel loslaten over een mogelijke transfer, maar hoopt in de toekomst wel een stap te maken. "Ik vind het een mooie club, een club die wil voetballen. Ik denk dat ik met de bal aan de voet ook een prima keeper ben. Ik heb bewezen dat ik dat kan. Het zou een mooie stap zijn. Ik denk dat ik er klaar voor ben."

Gorter hield ook tegen Cambuur, de koploper van de Keuken Kampioen Divisie, de nul. Het eindigde in Deventer in 0-0.