Zahavi ontkent ruis in samenwerking met Malen: 'Neem het niet persoonlijk op'

13 maart om 07:18
Laatste update: 13 maart om 07:36

Eran Zahavi heeft lak aan de kritiek die wordt geleverd op zijn samenwerking met collega-spits Donyell Malen. De Israëliër begrijpt wel dat er gesproken wordt over de wisselwerking tussen de beide PSV-aanvallers, maar stelt dat het tussen hen zelf absoluut geen issue is.

Zahavi stelt in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad precies te weten hoe de vork in de steel zit. "Ik snap hoe het werkt. Tegen Ajax in januari, met twee goals van mij op aangeven van Donyell werd alles positief belicht. Het ging over een magic match die we zouden hebben. Loopt het even niet, dan zien mensen een big problem tussen ons", steekt de ervaren aanvaller van wal.

De 33-jarige spits heeft begrip voor de kritiek over de samenwerking. "Ik denk dat het simpel is: we zijn allebei spitsten en spitsen moeten een tikje egoïstisch zijn. Als je in de box bent en kunt schieten, dan schiet je. In het hoofd van een spits is dat een juiste keuze. Ik neem het niet persoonlijk op als Donyell in de box komt en die keuze maakt."

Zahavi stelt eveneens dat er tussen hem en Malen ook geen sprake is van ruis op de lijn, ook niet na afloop van wedstrijden. "Want dan wordt het iets groots, wat het dus niet hoeft te zijn." Zahavi hoopt juist dat hij met zijn ervaring Malen verder op weg kan helpen in zijn loopbaan. "Ik ben niet bij PSV om zijn plekje in te pikken. Donyell heeft zijn hele carrière nog voor zich. Anders dan ik gaat híj nog stappen omhoog maken, Deze week las ik ergens dat ik in de competitie dertien keer een kans heb gecreëerd voor hem. Dat zie ik als een compliment."