Zahavi hoopt op 'transfer' van Cruijff: 'Je zegt nooit nee tegen Barcelona'

13 maart om 08:20
Laatste update: 13 maart om 15:59

Dat Jordi Cruijff op het punt staat om de overstap te maken naar FC Barcelona zorgt bij PSV-aanvaller Eran Zahavi voor een grote glimlach op zijn gezicht. De Israëliër werkte bij Maccabi Tel Aviv lange tijd samen met Cruijff en gunt hem zijn 'droomtransfer' van harte.

Zahavi had gedurende zijn tijd bij Maccabi een goede band met Cruijff, die toentertijd de functie van technisch directeur uitvoerde. "Ik heb veel met hem gewandeld en gesproken bij Maccabi", vertelt de spits in gesprek met De Telegraaf. Momenteel is Cruijff trainer bij het Chinese Shenzhen FC, maar staat hij op het punt om de overstap te maken naar het Barcelona van Ronald Koeman.

De winnaar van de presidentsverkiezingen bij Barça, Joan Laporta, ziet in Cruijff de nieuwe technisch directeur van de Catalanen. "Hij kan deze job op topniveau uitvoeren. Bij Barcelona zal hij de juiste man op de juiste plek zijn om de club verder te ontwikkelen. Hij wist altijd al dat hij daar op een dag zou zijn. Hij heeft echt een heel grote ambitie daarvoor. Ik denk dat dit de juiste tijd is voor hem. Gebeurt het, dan ben ik de gelukkigste persoon op aarde voor hem", aldus Zahavi.

Cruijff zou volgens Sport al benaderd zijn door Laporta om naar Barcelona te komen. De Nederlander stelde eerst dat hij zijn huidige baan niet op zou zeggen, maar door de uitslag van de presidentsverkiezingen lijkt Cruijff op zijn eerdere uitspraak terug te komen. Logisch, vindt Zahavi. "Als hij naar Barcelona kan gaan: je zegt nooit nee tegen FC Barcelona."