'Cruijff gaat in op avances van Barcelona en vraagt om contractontbinding'

'Cruijff gaat in op avances van Barcelona en vraagt om contractontbinding'

10-03-2021 11:25 Laatste update: 14:11
34

Jordi Cruijff probeert onder zijn contract bij het Chinese Shenzhen FC uit te komen. Het Koningskind is daar trainer, maar zou bij FC Barcelona onder president Joan Laporta aan de slag kunnen gaan als technisch directeur.

Laporta zou volgens Sport zondag al contact opgenomen hebben met Cruijff en bood hem een baan als technisch directeur aan. De zoon van de legendarische nummer veertien heeft op dit moment nog een contract voor een jaar bij Shenzhen, maar de krant weet dat hij nu probeert om daar in onderlinge overeenstemming onderuit te komen. Cruijff wil een voor beide partijen gunstige regeling treffen.

De Nederlander liet meermaals weten geen rol te spelen in de presidentsverkiezingen bij Barcelona en zijn contract in China uit te willen dienen, maar daar lijkt nu toch verandering in te gaan komen. Het formele aanbod van Laporta, die afgelopen weekend met een forse meerderheid tot president van de Catalanen werd gekozen, zou hem over hebben gehaald.

Sport schrijft dat Cruijff, samen met directeur voetbalzaken Mateu Alemany, de drijvende kracht moet worden achter de sportieve revolutie van Barcelona. Veel is daarbij gericht op La Masia, de vermaarde jeugdopleiding van de club, dat net als vroeger moet zorgen voor de aanvoer van veel talenten en op termijn een 'competitief en winnend elftal' zal moeten produceren.