'Sneijder heeft accommodatieverbod en mag zich niet in voetbalstadions vertonen'

13 maart om 12:30

Wesley Sneijder heeft een accommodatieverbod opgelegd gekregen naar aanleiding van misdragingen die hij in oktober vorig jaar zou hebben begaan. Dat schrijft het Brabants Dagblad. De recordinternational van Oranje zou dus eigenlijk geen stadions in mogen.

Sneijder werd de afgelopen maanden bij twee wedstrijden van FC Den Bosch gezien, maar het Brabants Dagblad schrijft dat de gewezen spelmaker eigenlijk helemaal niet in een voetbalstadion mag komen. Sneijder zou na 'misdragingen tegenover de arbitrage' bij de wedstrijd tussen Achilles Veen en DHSC, de Utrechtse amateurclub waar hij als assistent-trainer aan verbonden is, een accommodatieverbod van acht wedstrijden hebben gekregen.

Dat betekent dat Sneijder niet in een stadion mag komen totdat DHSC acht KNVB-wedstrijden heeft gespeeld. De bond maakte de straf voor de recordinternational echter niet bekend en dus is niet helemaal duidelijk in hoeverre er gehandhaafd wordt op die sanctie. Sneijder kon zonder problemen naar twee voetbalwedstrijden gaan kijken en het BD laat optekenen dat 'andere gestraften hierin een tweedeling zouden kunnen zien'.

Sneijder is, samen met handelspartner Ebert Dollevoet, gegadigde om in FC Den Bosch te gaan investeren. Daarom kreeg hij een uitnodiging om een wedstrijd van de Brabanders in De Vliert te gaan bekijken en leek het Marcel Boekhoorn, toonaangevend NEC-fan, leuk om Sneijder ook te vragen om de wedstrijd tussen de Nijmegenaren en FC Den Bosch in het Goffertstadion te bezoeken.