Breaking news

LIVE: Ajax begonnen aan uitduel met RKC, tussen Europa League-tweeluik door

Sneijder-plannen in de ijskast: 'Die 1 euro is maar de halve waarheid'

Sneijder-plannen in de ijskast: 'Die 1 euro is maar de halve waarheid'

Gepubliceerd: woensdag 3 maart 2021 om 18:14wo 03-03-2021 om 18:14

Laatste update: woensdag 3 maart 2021 om 18:40wo 03-03-2021 om 18:40

Wesley Sneijder was dinsdagmiddag opnieuw een opvallende aanwezige tijdens een wedstrijd van FC Den Bosch: de recordinternational van Oranje zette koers naar Nijmegen en bekeek de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tussen NEC en FC Den Bosch. Of hij dat vaker gaat doen, is echter nog hoogst onzeker.

Sneijder wilde met compagnon Ebert Dollevoet de Brabanders overnemen: de onderhandelingen tussen beide partijen werden echter opgeschort toen de plannen van het tweetal uitlekten. "Vooral omdat niet alles verteld werd", vertelt Dollevoet daarover in het Brabants Dagblad. "Altijd maar dat verhaal dat wij FC Den Bosch wilden kopen voor 1 euro. Dat is maar de halve waarheid."

Het verhaal ging inderdaad dat het duo eerst wilde dat de club schuldenvrij werd, om vervolgens voor een symbolisch bedrag van één euro in te stappen. "Dat klopt, maar onze plannen gaan veel verder. Zo hebben wij voorgesteld om drie of vier weken uit te trekken om met alle schuldeisers van de club te gaan praten om te kijken hoe we samen met hen de problemen uit het verleden kunnen tackelen", aldus Dollevoet. "Want die moeten eerst worden opgelost voordat je naar de toekomst kunt kijken."

"Kwalijke zaak"
Dollevoet heeft wel een vermoeden waar het misverstand is ontstaan. "Wesley en ik hebben bij mij thuis aan de keukentafel gepraat met de raad van commissarissen (rvc) van FC Den Bosch. Maar die hebben niet alle informatie uit onze plannen goed overgebracht naar de aandeelhouders. Het ging vooral over dat bedrag van 1 euro. Dat is een kwalijke zaak." Inmiddels hebben andere gegadigden interesse getoond: met name de Amerikaanse Pacific Media Group lijkt serieus. "Wij wachten gewoon af", vertelt Dollevoet. "Mocht FC Den Bosch terug naar ons komen, dan kijken we wel wat er nog mogelijk is."

Dat de twee dinsdag in De Goffert zaten, was dan ook geen voorbode van een naderende overname. Ze waren uitgenodigd door de bekende NEC-investeerder Marcel Boekhoorn. "Marcel wist dat wij met FC Den Bosch gesproken hadden en het leek hem wel leuk om ons in zijn loge uit te nodigen. Vandaar."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws