Padt: 'Had bij Ajax ook geen goede klik met De Boer, misschien speelt dat mee'

13 maart om 16:47

Sergio Padt heeft een punt gezet achter het Nederlands elftal. Na het veelbesproken treinincident werd hij niet meer opgeroepen, al had hij goede hoop op een comeback. Maar nu niet meer.

Padt behoorde niet tot de voorselectie en dat is voor hem een bevestiging. "Ik heb het allang een plekkie gegeven hoor, ik kan gelukkig goed relativeren. Het enige waar ik invloed op heb, is mijn eigen spel", zegt Padt diplomatiek in gesprek met het Dagblad van het Noorden.

Destijds was Ronald Koeman de bondscoach van Oranje. Nu staat Frank de Boer aan het roer. "Ik had vroeger in de jeugd van Ajax ook geen heel goede klik met Frank de Boer. Toen hij de trainer was van de A1. Misschien speelt dat ook nog mee", zegt Padt.

"Er zijn de afgelopen tijd genoeg kansen geweest om mij weer te selecteren, maar het is niet gebeurd. Dan moet je je conclusies trekken", aldus Padt, die wel flink gebaald heeft dat hij niet meer werd opgeroepen. "In het begin heeft het zeker pijn gedaan, zeker die eerste keer dat ik er niet meer bij zat. Ik ben toen keurig gebeld door bondscoach Ronald Koeman en keeperstrainer Patrick Lodewijks."

"Ze zeiden dat ze rust wilden rond de selectie van het Nederlands elftal, dat ze wel zouden kijken hoe het verder zou lopen. Tot op de dag van vandaag is het er niet meer van gekomen, helaas."