Noors loopwonder Kjølø klopt op PSV-deur: 'Record is 16 minuten en 32 seconden'

13 maart om 21:57

PSV heeft een Noors loopwonder genaamd Mathias Kjølø in de gelederen. De negentienjarige middenvelder uit Oslo mocht begin november zijn Eredivisie-debuut maken tegen Willem II, maar wil zichzelf voorlopig verder ontwikkelen in de Keuken Kampioen Divisie.

Vrijdag speelde hij tegen NEC zijn 24ste wedstrijd van het seizoen namens Jong PSV. Het is dus nog even wachten op een vervolg in het eerste elftal, maar Kjølø koestert voorlopig de herinneringen aan zijn debuut. "Mijn hele familie was trots toen ik m'n debuut in het eerste had gemaakt, maar wat ik ook leuk vond was dat ik van enorm veel PSV-supporters positieve reacties kreeg", wordt hij geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "Het is een moment dat ik nooit meer vergeet."

De Noorse jeugdinternational is geduldig en weet dat hij nog aan wat tekortkomingen moet denken: zo is zijn startsnelheid nog voor verbetering vatbaar. "Het kost jaren om een goede voetballer te worden en jezelf te ontwikkelen. De komende tijd wil ik vooral explosiever worden. Ik denk dat ik dan nog meer waarde voor het team heb", klinkt het. Met zijn uithoudingsvermogen zit het echter wel snor. "Mijn record op de vijf kilometer staat op 16 minuten en 32 seconden."