Ontregelend Getafe frustreert Atlético ook met zijn tienen, maar helpt Koeman

13-03-2021 22:54
52

Primera División-koploper Atlético Madrid rondde woensdag zijn inhaalprogramma af en zette achtervolger FC Barcelona op zes punten afstand. De Catalanen krijgen maandag echter alweer een kans om in te lopen: de ploeg van Diego Simeone heeft zich zaterdag stukgebeten op de muur van Getafe en bleef steken op een 0-0 gelijkspel.

De eerste helft ging zonder al te veel hoogtepunten voorbij, al ontsnapte Atlético vlak voor rust aan een achterstand na een slippertje van Jan Oblak. Na rust gebeurde er des te meer: de gasten leken op een 0-1 voorsprong te komen dankzij João Félix, maar de VAR zag dat de bal al over de achterlijn was gegaan.

Getafe bleef zich beperken tot ontregelen en moest dat twintig minuten voor tijd met zijn tienen doen. Allan Nyom haalde aan de zijlijn schandalig hard door op Renan Lodi en kreeg – na wederom een inmenging van de VAR – een rode kaart. De druk op doelman David Soria werd groter en groter, maar de Getafe-uitblinker sleepte zijn ploeg door de slotfase heen. Bovendien had hij één keer geluk toen een bekeken balletje van Luis Suárez op de paal eindigde. In minuut negentig kregen Los Rojiblancos hun laatste gouden kans, maar die werd verkwanseld door Moussa Dembélé.

Doelpunten vielen er niet meer in het Coliseum Alfonso Pérez, waardoor Atlético voor de vijfde keer in zijn laatste acht competitieduels punten heeft gemorst. Stadgenoot Real Madrid won eerder op de zaterdag van Elche en staat op zes punten. Het Barça van Ronald Koeman kan zelfs op vier punten komen als het thuis wint van een andere promovendus, hekkensluiter Huesca.