'Ik denk dat het maar een gerucht is, maar Ajax-link is leuk om te horen'

13 maart om 23:44

Sparta-doelman Maduka Okoye is bezig aan een sterk debuutseizoen in de Eredivisie en werd deze week plotseling aan Ajax gelinkt. De Nigeriaanse Duitser weet zelf echter van niets, heeft hij na de 2-0 zege op RKC Waalwijk aan ESPN laten weten.

Okoye hield zaterdag zijn doel schoon en had zijn ploeg midweeks aan een 0-1 overwinning bij concurrent VVV-Venlo geholpen. Vrijdag viel zijn naam bij FC Rijnmond. "Ik weet dat de eerste Nederlandse topclub zich al heeft gemeld om hem over te nemen", liet journalist Dennis van Eersel weten. "Het is trouwens niet de Nederlandse topclub van hier om de hoek."

De link met Ajax was dus gelegd, maar Okoye zelf houdt zich op de vlakte. "Ik heb nog niets gehoord", vertelt hij aan ESPN. "Ik denk dat het maar een gerucht is, maar het is leuk om zoiets te horen. Dat wil zeggen dat ik het goed doe. Als dat niet het geval was, zou zoiets niet in het nieuws komen. Maar ik focus me op Sparta en ik houd van deze club. Of mijn zaakwaarnemer ergens mee bezig is? By now, there is nothing."

De 21-jarige Okoye werd afgelopen zomer overgenomen van Fortuna Düsseldorf, moest aanvankelijk Benjamin van Leer voor zich dulden, maar groeide al snel uit tot eerste keus onder de lat. Zijn contract loopt nog anderhalf jaar door, maar Sparta heeft een tweejarige optie in die verbintenis op laten nemen.