Bakker leeft zijn jongensdroom bij PSG: 'Komt natuurlijk niet zomaar op je pad'

Bakker leeft zijn jongensdroom bij PSG: 'Komt natuurlijk niet zomaar op je pad'

15-03-2021 10:48
20

Mitchel Bakker gaat met Jong Oranje naar het EK maar droomt stiekem al van het Nederlands elftal. De twintigjarige linksback van Paris Saint-Germain timmert in Parijs aan de weg en leeft naar eigen zeggen zijn jongensdroom.

Bakker vertrok in 2019 van Amsterdam naar Parijs. "Ik speelde bij Jong Ajax en mijn contract liep af. Toen kwamen er clubs die naar mij informeerden. Parijs kwam ook", blikt de verdediger terug op het YouTube-kanaal van OnsOranje. Toen PSG zich meldde voelde Bakker zich zeer trots. "Er belandde een grijns op mijn gezicht, ja. Dat vond ik wel mooi. Het komt natuurlijk niet zomaar op je pad, het zijn wel jongensdromen."

Onder de inmiddels vertrokken trainer Thomas Tuchel kon Bakker regelmatig rekenen op een basisplaats. Onder het bewind van de nieuwe coach Mauricio Pochettino zit Bakker steeds vaker op de bank. Desondanks heeft Bakker het uitstekend naar zijn zin bij PSG. "Ik train en speel daar met heel veel goede spelers." Aankomende zomer wacht het EK met Jong Oranje. Bakker behoort tot de definitieve selectie van bondscoach Erwin van de Looi en hoopt dat het EK een voorbode is voor een volgende stap. "Natuurlijk wil je naar het grote Oranje, maar dit is het startpunt. Het betekent veel voor mij, het geeft een signaal dat ik op de goede weg ben. Ik hoop die lijn door te trekken."