Ten Hag komt met Mazraoui-update en kampt met drie twijfelgevallen bij Ajax

Ten Hag komt met Mazraoui-update en kampt met drie twijfelgevallen bij Ajax

15-03-2021 12:26
64

Ajax-trainer Erik ten Hag hoopt de komende dagen op goed nieuws uit de ziekenboeg. David Neres viel uit tegen PEC Zwolle, terwijl achter de namen van Daley Blind en Jurriën Timber nog vraagtekens staan. Noussair Mazraoui komt donderdag zeker niet in actie tegen Young Boys.

Neres bleef in de rust van de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle (0-2 zege) achter in de kleedkamer met lichte hamstringklachten. "Ik denk dat het niet ernstig is, maar ik wil geen enkel risico met hem nemen", verklaart Ten Hag. "We hebben hem hard nodig de komende weken."

Het is nog onduidelijk of Neres donderdag kan spelen in de Europa League-return tegen Young Boys. Ook Blind (knie) en Timber (ziek) zijn twijfelgevallen. Mazraoui gaat zeker niet mee naar Bern. Het gaat wel de goede kant op met de rechtsback, die kampt met problemen aan zijn gezichtsvermogen. "Hij ziet inmiddels weer goed maar mag zich nog niet volledig inspannen. Dat houden we allemaal met scans in de gaten."

'Van dag tot dag'
Neres wil zelf niets overhaasten, zo tekent Het Parool op uit zijn mond. "Want vóór deze blessure kwam ik ook terug na een lange revalidatie en toen ging het ook goed. Totdat ik een nieuwe blessure opliep. Ik bekijk het van dag tot dag. Nu moet ik door blijven gaan en vechten om het nog beter te doen."