Bekerfinale zo goed als zeker zonder publiek: 'Ik vrees dat hij te vroeg komt'

Bekerfinale zo goed als zeker zonder publiek: 'Ik vrees dat hij te vroeg komt'

16-03-2021 23:10 Laatste update: 23:15
33

Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB, sluit een bekerfinale met publiek zo goed als uit. Op 18 april nemen Ajax en Vitesse het tegen elkaar op in De Kuip.

Bij het WK-kwalificatieduel tussen Nederland en Letland op 28 maart kunnen er supporters aanwezig zijn, omdat er dan een nieuw Fieldlab-experiment gehouden wordt. De Jong geeft in gesprek met ESPN aan dat hij hoopt en verwacht dat dit het laatste experiment zal zijn, voordat wedstrijden standaard weer met publiek gespeeld kunnen worden.

Toch lijkt de kans op een bekerfinale met supporters klein. "Ik vrees dat die wel erg snel komt", reageert De Jong. "De finale is op 18 april, dat is dus wel heel kort na dit experiment (Het Fieldlab-experiment bij Nederland-Letland, red.). Ik denk dus eerder dat er weer publiek aanwezig kan zijn bij de evenementen die in mei plaatsvinden. Het is dus denk ik niet realistisch. "

Het verschuiven van de bekerfinale lijkt dus de enige mogelijkheid om de wedstrijd met publiek te laten spelen. Vanwege de volle speelkalender en het komende EK lijkt de kans daarop echter ook klein.