Zahavi deelt goede raad: 'Ze moeten zichzelf nog even wat verder ontwikkelen'

Zahavi deelt goede raad: 'Ze moeten zichzelf nog even wat verder ontwikkelen'

17-03-2021 00:02
45

Eran Zahavi adviseert Nederlandse talenten om niet te snel naar topclubs te vertrekken. De Israëlische spits zag de laatste jaren dat veel Nederlandse talenten het moeilijk hadden met de stap hogerop. Daarbij moet zelfs de ervaren doelpuntenmaker nog wennen aan het voetbal Nederland.

"Het is goed voor de clubs om spelers te verkopen aan clubs uit het buitenland. Maar dat kunnen ze soms ook te snel doen", vertelt Zahavi in een uitgebreid interview met de clubkanalen van PSV. "Soms is een jaar extra in Nederland om meer ervaring te krijgen, om volwassen te worden als mens en een team twee/drie jaar lang beter te laten spelen, een betere optie.

"Ik heb in de afgelopen tijd veel Nederlandse talenten naar topclubs zien vetrekken, maar daar hebben ze dan minder succes dan verwacht", vervolgt Zahavi. "Al zijn er natuurlijk uitzonderingen. Ze moeten zichzelf dan nog even wat verder ontwikkelen."

Zahavi speelt zelf sinds afgelopen zomer in Nederland. Hij is nog niet helemaal gewend aan de manier van voetballen hier. "Ik moet de Nederlandse voetbalcultuur nog ontdekken. Het is een ander soort voetbal en daar moet ik aan wennen. Mensen denken dat je hier makkelijk kunt scoren, maar dat is niet zo. Mensen zeiden altijd dat het makkelijk is om te scoren in China, maar toch hebben veel grote namen dat niet gedaan daar."