'Bruma hangt rechtszaak boven het hoofd na ongeluk in 2014, mogelijk gevolgen PSV'

'Bruma hangt rechtszaak boven het hoofd na ongeluk in 2014, mogelijk gevolgen PSV'

17-03-2021 13:37 Laatste update: 13:41
95

Er hangt Jeffrey Bruma een rechtszaak boven het hoofd. De verdediger, inmiddels actief voor Wolfsburg, wordt ervan verdacht in 2014 een zwaar verkeersongeluk te hebben veroorzaakt. Daarbij zou hij veel te hard hebben gereden. Een onderzoek dat een van de slachtoffers heeft ingesteld, heeft dat uitgewezen.

Bij het ongeluk, waarbij drie vrouwen die in de andere auto zaten letsel opliepen, zou Bruma te hard hebben gereden. Dat laat letselschadespecialist Maarten Brekelmans weten aan Omroep Brabant. Bruma, op de dag van het ongeval nog in dienst van PSV, zou daarnaast een onjuiste en onvolledige verklaring hebben afgelegd. Brekelmans heeft aangifte gedaan bij  het Openbaar Ministerie in Den Bosch. Zijn bevindingen zijn gebaseerd op 'verklaringen van getuigen, die niet eerder waren gehoord'. 

Brekelmans verdedigt de belangen van een van de vrouwen die betrokken was bij het ongeval. Het slachtoffer liep daarbij onherstelbare hersenschade op. Het is niet bekend of justitie tot vervolging overgaat.

De zaak kan, mocht er over worden gegaan tot vervolging, ook een staartje krijgen voor PSV. De club heeft volgens de jurist 'een kwalijke rol gespeeld bij het wegmoffelen van de waarheid'. PSV heeft in een korte reactie aan Omroep Brabant laten weten 'zich van geen kwaad bewust te zijn'.