'Als tweede man achter Memphis zie ik meer in Weghorst dan in Luuk de Jong'

'Als tweede man achter Memphis zie ik meer in Weghorst dan in Luuk de Jong'

Gepubliceerd: woensdag 17 maart 2021 om 15:53wo 17-03-2021 om 15:53

Youri Mulder vindt dat bondscoach Frank de Boer niet meer om Wout Weghorst heen kan. De spits van Wolfsburg is op dit moment de meest scorende Nederlander in de grootste buitenlandse competities met zestien treffers.

Memphis Depay, Donyell Malen en Luuk de Jong lijken zekerheidjes voor De Boer en dus zou Weghorst er dan weer buiten vallen. "Maar dan neem je als bondscoach maar een keer een extra spits mee", zegt Mulder tegen De Telegraaf. "Weghorst moet er gewoon bij zitten. Dat heeft hij verdiend. Als je al drie seizoenen lang zulke aantallen goals maakt in een competitie als de Bundesliga, dan hoor je geselecteerd te worden."

De gewezen Oranje-international gaat zelfs verder en zegt dat Weghorst, achter Lyon-aanvalsleider Memphis, de beste spits is die De Boer tot zijn beschikking heeft. "Als je hem alleen ziet als pinchhitter, kan ik me voorstellen dat De Boer kiest voor De Jong, omdat die bewezen heeft dat goed te kunnen. Maar als tweede man achter Depay, die de eerste spits moet kunnen vervangen bij blessures, zie ik juist weer meer in Weghorst dan in De Jong."

Komende zomer vindt het EK plaats en het zou Mulder dan ook niet verrassen wanneer Weghorst daar bij zou zijn. De aanvaller uit Borne liet het overal zien en kwam uiteindelijk via FC Emmen, Heracles Almelo en AZ bij Wolfsburg terecht. "Ik vind de sterke overtuiging die hij heeft en de enorme wil om steeds weer beter te worden heel positief. Ik denk dat je zo’n jongen heel goed kunt gebruiken op een toernooi."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws