Doelman Okoye geeft alsnog toe: Ajax heeft Sparta gebeld

Doelman Okoye geeft alsnog toe: "Ajax heeft Sparta gebeld"

17-03-2021 17:42 Laatste update: 17:53
73

Ajax heeft inderdaad interesse in Sparta-doelman Maduka Okoye. De 21-jarige sluitpost heeft inmiddels zelf bevestigd dat beide clubs contact met elkaar hebben gehad.

RTV Rijnmond-journalist Dennis van Eersel had vrijdag de primeur. Okoye zelf hield zich na het Eredivisie-duel met RKC Waalwijk op de vlakte, maar heeft inmiddels toegegeven dat er interesse vanuit Amsterdam is. "Ajax heeft Sparta gebeld, maar nog geen contact opgenomen met mij of mijn zaakwaarnemer", laat hij weten aan Transfermarkt.

Vooralsnog is het aan Sparta-directeur Henk van Stee, beaamt Okoye. "Ik heb een goede band met hem en met mijn trainer, Henk Fraser. Als het concreet wordt, zal ik ongetwijfeld de eerste zijn die het te horen krijgt", aldus de vijfvoudig international van Nigeria, die gevleid is door de interesse vanuit Amsterdam. "Zo'n groot gerucht, dat zegt wel iets over mijn prestaties. Ik geef alles tijdens de trainingen en wedstrijden." 

Okoye kwam afgelopen zomer over van Fortuna Düsseldorf. Aanvankelijk moest hij Benjamin van Leer voor zich dulden, maar na zes competitieduels veroverde hij alsnog zijn plekje onder de lat. In twintig Eredivisie-wedstrijden hield hij zeven keer de nul en keepte hij zich in de kijker bij Ajax-directeur Edwin van der Sar.