Pogba scoort twee minuten na invalbeurt en beslist Europa League-titanenstrijd

Pogba scoort twee minuten na invalbeurt en beslist Europa League-titanenstrijd

18-03-2021 22:54 Laatste update: 22:56
8

Het meest aantrekkelijke Europa League-affiche van de achtste finales is een prooi voor Manchester United geworden. De ploeg van Ole Gunnar Solskjaer was na het heenduel in eigen stadion in het nadeel tegen AC Milan, maar won de return in San Siro: Paul Pogba keerde terug in de ploeg en groeide uit tot de held van de avond.

AC Milan-Manchester United 0-1 (1-2)
Manchester United moest minstens één goal maken, na de 1-1 van Simon Kjaer in de blessuretijd van het heenduel. De gasten konden in de eerste helft echter nauwelijks gevaarlijk worden en AC Milan kreeg de beste kansen op een voorsprong. Doelman Dean Henderson liet zich echter niet passeren door Franck Kessié en Alexis Saelemaekers.

Solskjaer besloot tijdens de rust om Pogba – net terug van een hamstringblessure – voor het eerst sinds anderhalve maand weer speeltijd te gunnen. En daar kreeg de Noor geen spijt van. Amper twee minuten na zijn invalbeurt kwam Pogba in balbezit na een onoverzichtelijke flipperkastsituatie in de zestien meter en verraste hij Gianluigi Donnarumma in de korte hoek: 0-1.

Nu moest AC Milan juist komen, maar de nummer twee van de Serie A kreeg in bijna drie kwartier tijd maar één grote kans: Zlatan Ibrahimovic had al koppend een verlenging uit het vuur kunnen slepen, maar stuitte op Henderson. Bankzitter Donny van de Beek zag hoe Pogba er niet in slaagde om heet duel definitief in het slot te gooien, waardoor het tot het einde spannend bleef. De Europa League-winnaar van 2017 hield echter stand.

Overige uitslagen
Villarreal-Dinamo Kiev 2-0 (4-0)
Rangers FC-Slavia Praag 0-2 (1-3)