Wijndal openlijk over toekomstdromen: 'Lijkt me gek om dat niet uit te spreken'

Wijndal openlijk over toekomstdromen: 'Lijkt me gek om dat niet uit te spreken'

20-03-2021 07:15
70

AZ-linksback Owen Wijndal kreeg de liefde voor voetbal in zijn jeugd met de paplepel ingegoten. Zijn vader Jerrol moest op tijd stoppen vanwege blessureleed, maar moeder Mariska schopte het tot de vertegenwoordigende teams van de KNVB en is volgens Wijndal verantwoordelijk voor zijn traptechniek.

In een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad blikt Wijndal terug op zijn periode in het ouderlijk huis. Zijn beide ouders zijn gek van het spelletje, met name zijn moeder maakte carrière in de voetballerij. Mariska Wijndal schopte het tot de vertegenwoordigende teams van de KNVB. "Van haar heb ik dat linkerbeen", verklaart Wijndal.

Met moeder Mariska aan zijn zijde ontdekte Wijndal de internationale voetbalwereld, door de wedstrijd Arsenal-Chelsea te bezoeken in Londen. "Daar kijk je dan naar en dan denk je wel van: wow", blikt Wijndal terug. "Ik keek op tv altijd naar Vincent Kompany toen ik zelf nog centrale verdediger was. En bij AZ naar Héctor Moreno. Later naar Simon Poulsen, een linksback die veel naar voren ging."

Zelf steekt Wijndal zijn dromen over spelen in het buitenland niet onder stoelen of banken. "Het lijkt me gek om die niet uit te spreken. Iedereen heeft toch dromen? Misschien is dat wel iets van mijn generatie. Of iets van mijn familie. Als je bij ons op een verjaardagsfeestje komt zonder zelfvertrouwen, dan ga je het niet redden", lacht Wijndal.