Cillessen terug bij Valencia én Oranje: 'Had een lastige situatie kunnen worden'

Cillessen terug bij Valencia én Oranje: 'Had een lastige situatie kunnen worden'

20-03-2021 07:57 Laatste update: 09:54
89

Jasper Cillessen kon zich geen beter moment wensen dan nu om terug te keren onder de lat bij zijn club Valencia. De 31-goalie krijgt sinds een maand weer de voorkeur boven Jaume Doménech en hoopt dat hij een onzekere tijd vol blessureleed eindelijk achter zich kan laten.

De 60-voudig international was ruim honderd dagen geblesseerd, maakte op 20 februari tegen Celta de Vigo zijn rentree onder de lat bij Valencia én werd door bondscoach Frank de Boer opgeroepen voor de WK-kwalificatieduels met Turkije, Letland en Gibraltar. "Het Nederlands elftal blijft speciaal. Maar ik zet na Valencia-Granada de knop pas om. En dan richten we ons op de WK-kwalificatie, want we kunnen in Turkije onmiddellijk aan de bak. Het EK is van latere zorg. Als je te ver vooruitkijkt, geniet je niet van het hier en nu", vertelt de doelverdediger aan De Telegraaf.

Vooral dat genieten van het hier en nu verdween een tijdje uit het zicht bij Cillessen. De oud-Ajacied raakte geblesseerd en dreigde zijn plaats bij zowel Valencia als Oranje kwijt te raken. "Als keeper moet je een beetje geluk hebben. Speelt je concurrent een wereldpartij, dan weet je wat je lot is: de bank. En een keeper valt ook niet even voor tien minuten in om ritme te pakken. Zo simpel is het. Ik mocht ook niet meer in het tweede spelen en in deze coronatijd was het onmogelijk om oefenwedstrijden te organiseren", blikt Cillessen terug.

Desondanks rechtte de goalie zijn rug en is hij momenteel weer eerste keus bij Valencia. Dat het ook heel anders uit had kunnen pakken, beseft Cillessen des te meer. "Het had een lastige situatie kunnen worden en mijn EK in gevaar kunnen brengen. Maar daar dacht ik niet aan. Mijn focus lag alleen op het veroveren van een basisplaats."

Cillessen vormt samen met Maarten Stekelenburg en Tim Krul het keeperstrio in de selectie voor de aankomende WK-kwalificatiewedstrijden. Aankomende woensdag speelt Nederland, in en tegen Turkije, het eerste groepsduel.