Lewandowski en Weghorst laten zich gelden, twee goals Haaland niet genoeg

20-03-2021 17:26 Laatste update: 21-03-2021 11:33
65

Robert Lewandowski en Wout Weghorst hebben andermaal hun naam als goalgetter waargemaakt in de Bundesliga. De Pool stond aan de basis van de ruime zege van Bayern München op VfB Stuttgart, terwijl Weghorst met VfL Wolfsburg won bij Werder Bremen. Erling Haaland scoorde ook twee keer en voorkwam ternauwernood een nederlaag voor Borussia Dortmund.

Bayern München - VfB Stuttgart 4-0
Bayern München blijft de koploper in Duitsland. De ploeg van coach Hansi Flick won met 4-0 van VfB Stuttgart. Het zag er na dertien minuten niet naar uit dat het zo'n makkelijke middag zou worden. Alphonso Davies ging hard op de enkel van zijn tegenstander staan en kreeg na ingrijpen van de VAR geen gele, maar een rode kaart. Mocht Stuttgart bloed hebben geroken, dan was dat echter van korte duur.

Lewandowski tekende nog voor rust voor zijn 33e, 34e en 35e seizoenstreffer. Tussendoor sloeg ook Serge Gnabry toe namens Bayern, dat geen centje pijn had van het feit dat het met een man minder speelde. De thuisploeg had in de tweede helft het geluk dat Der Rekordmeister de voet van het gaspedaal haalde. Het bleef daardoor bij 4-0. Bayern breidt de voorsprong op RB Leipzig weer uit tot vier punten.

Werder Bremen - VfL Wolfsburg 1-2
Wout Weghorst werd vrijdag weer buiten de selectie van het Nederlands elftal gelaten, maar een dag later haalde hij zijn gram bij bondscoach Frank de Boer. De spits maakte kort voor rust de 0-2 voor VfL Wolfsburg tegen Werder Bremen. Door een ongelukkig eigen doelpunt van Joshua Sargent waren Die Wölfe al na negen minuten op voorsprong gekomen. Kevin Möhwald bracht de spanning nog terug, maar het bleef bij 1-2.

Weghorst scoorde dit seizoen inmiddels zeventien keer in de Bundesliga. In totaal maakte hij nu vijftig treffers op het hoogste niveau in Duitsland.

FC Köln - Borussia Dortmund 2-2
Borussia Dortmund beleefde een bliksemstart bij FC Köln. Erling Haaland maakte zijn faam als goalgetter al na drie minuten waar. De Noor schudde zijn tegenstander af na een lange bal en vond het net. Het bleek desondanks niet de opmaat naar een eenvoudige zege. Na hands van Jude Bellingham verzilverde Ondrej Duda een strafschop: 1-1. Na ruim een uur zette Ismail Jakobs de thuisploeg zelfs op voorsprong met een fraaie uithaal.

Köln heeft de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie en haalde opgelucht adem toen Haaland op de paal kopte. In de laatste minuut sloeg de spits echter alsnog toe. Dortmund ziet de achterstand op nummer vier Eintracht Frankfurt desondanks oplopen tot vier punten.