Simpele verklaring Huntelaar: 'Achterin te veel te doen, voorin te weinig'

Simpele verklaring Huntelaar: 'Achterin te veel te doen, voorin te weinig'

21-03-2021 09:52
21

Klaas-Jan Huntelaar kon zaterdag eindelijk weer eens in actie komen voor Schalke 04, maar veel plezier beleefde hij daar niet aan. De spits kwam een kwartier voor tijd in het veld tegen Borussia Mönchengladbach, maar hij zag dat het duel toen al gespeeld was (0-3).

"Mijn terugkeer heeft te lang geduurd", zegt Huntelaar tegen Sky. Voor zaterdag deed hij alleen eind januari tien minuten mee tegen Werder Bremen. "Aan het einde van de week kon ik eindelijk weer goed trainen en het voelde goed aan. Het was een mooi moment om weer terug te zijn."

De 37-jarige Nederlander kon aan het resultaat niets meer veranderen. Hij heeft een simpele verklaring voor de nederlaag tegen Gladbach. "We krijgen achterin veel te veel te doen en doen voorin veel te weinig. Dat is waarom we onderaan staan. Zij waren beter en hebben verdiend gewonnen. Ik verwacht gewoon meer van onszelf. We maken veel cruciale fouten."

Toch blijft Huntelaar strijdbaar. "We geven de hoop niet op. Dat doen we pas als we tien punten achterstand hebben en er nog drie duels te spelen zijn. We leven van wedstrijd naar wedstrijd. Als we zoveel fouten maken, zal het moeilijk worden. We moeten kritisch zijn en ons verbeteren. Er wordt meer van ons gevraagd."