Leverkusen krijgt ongenadig pak slaag en legt hoofd van Bosz op het hakblok

Leverkusen krijgt ongenadig pak slaag en legt hoofd van Bosz op het hakblok

21-03-2021 17:38
80

Peter Bosz heeft een groot probleem bij Bayer Leverkusen. De nummer zes van de Bundesliga kreeg zondag een pak slaag van laagvlieger Hertha BSC, waardoor de oud-trainer van onder meer Vitesse, Ajax en Borussia Dortmund ontslag moet vrezen.

Leverkusen-directeur Rudi Völler voerde deze week de druk op Bosz op door te zeggen dat de hoofdcoach, ondanks de slechte resultaten van de laatste tijd, nog steeds het vertrouwen van het bestuur geniet, maar wél moet gaan presteren met zijn ploeg. Van het laatste kwam zondag tegen Hertha BSC niets terecht.

Wedden

Meer odds

De degradatiekandidaat uit Berlijn liep binnen een half uur uit naar een 3-0 voorsprong. Het bal werd geopend door Deyovaisio Zeefuik, die met een schitterende uithaal voor zijn eerste Bundesliga-goal tekende. Matheus Cunha en Jhon Córdoba voerden de score vervolgens verder op.

Leverkusen had niets te vertellen en werd keer op keer te kijk gezet in de omschakeling. Vlak na rust scoorde Hertha weer, maar doelpuntenmaker Cordóba werd teruggefloten. De ploeg van Bosz was op dat moment echter al lang en breed knock-out geslagen.

Leverkusen heeft nu al tien wedstrijden verloren in 2021. Het is de vraag hoeveel geduld de clubleiding nog heeft met Bosz. Na de interlandbreak is de troosteloze hekkensluiter Schalke 04 de tegenstander.