Mourinho hekelt 'egoïstische' Spurs-spelersgroep: 'Dat krijg je steeds meer'

Mourinho hekelt 'egoïstische' Spurs-spelersgroep: 'Dat krijg je steeds meer'

22-03-2021 11:20
20

Volgens Tottenham-manager José Mourinho is het in de hedendaagse voetballerij haast niet meer mogelijk om een groepsgevoel te creëren binnen een spelersgroep. De Portugese manager haalde zondagavond na de met 0-2 gewonnen competitiewedstrijd tegen Aston Villa hard uit richting zijn selectie.

Na de blamage tegen Dinamo Zagreb van afgelopen donderdag, herstelde Tottenham zich enigszins door Aston Villa met 0-2 aan de kant te zetten. Toch zal de uitschakeling in de Europa League nog lang effect hebben op het team, vertelde Mourinho na de overwinning tegenover Sky Sports. "Ik ben erg blij met het resultaat en ook met de manier waarop we gespeeld hebben. Wat ik niet snap is dat je het vanavond wel laat zien, maar een paar dagen geleden in Kroatië niet? Die wedstrijd zal nog lang in ons geheugen zitten."

Na de zeer pijnlijke nederlaag in Kroatië gingen er al geluiden in de rondte over ontevredenheid in de kleedkamer. Mourinho onderstreepte dat en haalde na afloop van de wedstrijd tegen Villa hard uit richting zijn spelersgroep. "Het is in het hedendaagse voetbal niet makkelijk om een hechte selectie te smeden. Het egoïsme is aanwezig, de individuele belangen zijn aanwezig en de contacten tussen zaakwaarnemers en de pers zijn aanwezig."

"In plaats van het creëren van een groepsgevoel krijg je steeds meer: ik doe dat voor jou, dan doe jij dit voor mij." De Portugese manager hoopt dan ook dat Spurs vanaf nu de draad weer op weet te pakken. "Ik denk dat er voor mijn team een uitdaging ligt om het optreden tegen Aston Villa als voorbeeld te pakken. We moeten niet alleen zo spelen als reactie op een aantal slechte resultaten, maar deze houding moeten we, zowel staf als spelers, elke wedstrijd op kunnen brengen."