Bondscoach zet Willem II-keeper Muric uit selectie en wijst naar Sterling en Foden

Bondscoach zet Willem II-keeper Muric uit selectie en wijst naar Sterling en Foden

24-03-2021 10:45
2

Willem II-keeper Aro Muric is uit de nationale selectie van Kosovo gezet. De Kosovaarse voetbalbond spreekt in een verklaring van een disciplinaire maatregel.

Bondscoach Bernard Challandes wilde er tijdens zijn persconferentie niet al te diep op ingaan, maar hij gaf toch wat informatie prijs. Hij vergelijkt het wegsturen van de 22-jarige Muric met de straf die Raheem Sterling en Phil Foden eerder bij het Engelse nationale team kregen. Sterling werd door Gareth Southgate uit de selectie gezet nadat hij op de training ruzie had gekregen met een ploeggenoot, terwijl Foden de coronaregels overtrad.

"Als ik nog meer informatie geef, is dat een gebrek aan respect richting de speler Aro Muric", stelt Challandes. Muric zou met Kosovo eerst een oefenwedstrijd spelen tegen Litouwen, waarna WK-kwalificatieduels met Spanje en Zweden op het programma staan.

De sluitpost wordt sinds januari gehuurd van Manchester City. Hij kende een valse start tegen Feyenoord (5-0) en FC Utrecht (0-6), maar sindsdien gaat het beter. In de afgelopen vijf duels kreeg Muric slechts drie tegentreffers. Zondag hield hij nog de nul tegen Vitesse (0-0).

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie