AD: United Vansen bereikt akkoord over ADO-aandelen met bedrijf van Hagenaar

AD: United Vansen bereikt akkoord over ADO-aandelen met bedrijf van Hagenaar

24-03-2021 15:30 Laatste update: 16:23
54

United Vansen gaat haar aandelen in ADO Den Haag overdragen aan Cosinus Group Capital Partners. Volgens het Algemeen Dagblad is United Vansen akkoord met de Cosinus Group over de overname van de club. 

Momenteel werkt het in Zwitserland gevestigde Cosinus Group, waar onder meer Hagenaar Anthony Rothengatter werkzaam is, aan het afronden van de financiering. Opvallend is dat het bedrijf de eerste betalingstermijn, waarin het met het aankoopbedrag over de brug moest komen, heeft gemist. Desondanks is het akkoord nog steeds geldig.

Het AD stelt dat ADO snel naar buiten gaat brengen dat Cosinus Group de meerderheid van de aandelen overneemt van United Vansen. Voor welk bedrag de aandelen  worden overgedragen, is nog niet bekend. Als de financiering van Cosinus Group is afgerond, dan is de deal nog niet helemaal beklonken. De Cosinus Group moet namelijk eerst nog meerdere checks van de KNVB doorstaan. Bij Fortuna Sittard is te zien hoe lang dat proces kan duren: daar wachten partijen sinds mei 2020 al op goedkeuring van de bond voor een aandelenoverdracht.

In 2014 kocht United Vansen aandelen in ADO. Een gelukkig huwelijk is het alleen nooit geworden: Het Chinese bedrijf heeft inmiddels een betaalachterstand van meerdere miljoenen euro's. Twee weken geleden kwam naar buiten dat ADO wilde dat United Vansen haar aandelen in de club van de hand zou doen. Alleen als het bedrijf de betaalachterstand goed zou maken, was een verkoop volgens ADO niet noodzakelijk.