Van der Vaart 'betrapt' De Boer: Waarom is Weghorst er dan niet bij?

Van der Vaart 'betrapt' De Boer: "Waarom is Weghorst er dan niet bij?"

24-03-2021 18:00 Laatste update: 18:09
58

Rafael van der Vaart zet vraagtekens bij de keuze van bondscoach Frank de Boer om Wout Weghorst niet te selecteren. De spits van VfL Wolfsburg zit thuis, terwijl Donny van de Beek en Davy Klaassen woensdagavond op de bank beginnen tegen Turkije.

De Boer voelde zich genoodzaakt om een keuze te maken tussen 'pinchhitters' Weghorst en Luuk de Jong, zo gaf hij aan in de aanloop naar het WK-kwalificatieduel met Turkije. Van der Vaart begrijpt daarom niet dat Van de Beek én Klaassen woensdagavond op de bank beginnen.

"Als je gaat kijken: Klaassen op de bank, Van de Beek op de bank... Dat zijn dezelfde type spelers. Waarom is Weghorst er dan niet bij?", vraagt de NOS-analist zich af. "Ik ging ervan uit dat Klaassen zou spelen, met Donny als back-up." De Boer kiest echter voor Marten de Roon in Istanbul. Van der Vaart: "Nu heb je dus een speler op de bank die je sowieso niet gaat gebruiken."

Daar is 'zeker wat voor te zeggen', beaamt Pierre van Hooijdonk. "Maar met Van de Beek en Klaassen heb je spelers waarmee De Boer meer kan schuiven dan met Weghorst. Dat is een spits en die kan niet uit de voeten op links, rechts of achter de spits. Dan is De Jong de pinchhitter en daar is hij ook het type voor."