Frankrijk glijdt uit, Tadic schittert bij Servië, AZ'ers belangrijk voor Noorwegen

24-03-2021 23:39
13

Poulegenoten Letland en Gibraltar zijn net als Nederland begonnen met een nederlaag in de WK-kwalificatiereeks. Duidelijk is nu al dat Nederland zich amper nog puntenverlies kan veroorloven.

Gibraltar - Noorwegen 0-3
Voetbaldwerg Gibraltar hield het bijna een helft vol tegen Noorwegen, maar na 43 minuten werd toch de ban gebroken. FC Groningen-flop Alexander Sorloth opende de score en voor rust was ook Kristian Thorstvedt trefzeker.

Gibraltar had niets in de melk te brokkelen en legde zich al neer bij een nederlaag. De 0-3 was van Alkmaarse makelij. Een afgeslagen corner van Fredrik Mitdsjo werd binnengekegeld door Jonas Svensson, die daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Gibraltar is na één speelronde hekkensluiter in Groep G. Nederland staat daar één plekje boven omdat het één doelpunt minder tegen heeft gekregen.

Letland - Montenegro 1-2
Ook Montenegro is vlammend van start gegaan in de WK-kwalificatiereeks. Stefan Jovetic zette zijn land vlak voor rust op 0-1, waarna Janis Ikaunieks de stand weer gelijk wist te trekken.

1-1 leek lang de einduitslag te worden, tot Jovetic vlak voor tijd nog eens de trekker overhaalde. Daarmee bezorgde hij Montenegro de eerste drie punten in de kwalificatiereeks.

België - Wales 3-1
België heeft zich hersteld van een achterstand en de eerste drie punten binnen. De huidige nummer één van de wereld kwam op achterstand door Harry Wilson, maar even later stelden Kevin De Bruyne en Thorgan Hazard orde op zaken.

In de tweede helft gooide Romelu Lukaku de wedstrijd in het slot. Dat deed de Internazionale-spits vanaf de stip, nadat Dries Mertens in het strafschopgebied werd neergehaald.

Frankrijk - Oekraïne 1-1
Frankrijk is in de eerste wedstrijd meteen tegen puntenverlies aangelopen. Oekraïne, tegenstander van Oranje op het EK, wist Parijs te verlaten met een 1-1 gelijkspel. Het overwicht was overduidelijk voor Frankrijk. Antoine Griezmann zette zijn ploeg na een kwartier spelen schitterend op een 1-0 voorsprong.

Oekraïne wist in de tweede helft op gelijke hoogte te komen met Frankrijk. De ploeg kreeg daarbij echter wel hulp van verdediger Presnel Kimpembe, die de bal tegen zich aan geschoten kreeg.

Servië - Ierland 3-2
Hij maakte geen goals, maar toch was Dusan Tadic de grote man bij Servië. Hij eiste de hoofdrol op door bij alle drie de doelpunten betrokken te zijn. Nadat Ierland op voorsprong was gekomen, maakte Dusan Vlahovic op aangeven van Tadic gelijk.

De Tadic-show kreeg een vervolg in de tweede helft. De net ingevallen Aleksandar Mitrovic werd bediend door Tadic en ook bij de 3-1 was de Ajax-aanvoerder van onschatbare waarde. Ierland bepaalde de einstand vlak voor tijd op 3-2.