'Koeman heeft beet: Barcelona gaat transfers Memphis en Wijnaldum afronden'

'Koeman heeft beet: Barcelona gaat transfers Memphis en Wijnaldum afronden'

25-03-2021 10:54
122

Ronald Koeman heeft beet: Memphis Depay en Georginio Wijnaldum staan op het punt hun droomtransfer naar FC Barcelona te voltooien. Dat meldt Diario SPORT donderdag.

In april moet de komst van Memphis, Wijnaldum én Eric García officieel rondkomen. Na de uitverkiezing van president Joan Laporta staat vrijwel niets een definitief akkoord nog in de weg. Het transfervrije trio van Olympique Lyon, Liverpool en Manchester City tekende in een eerder stadium al een voorcontract in Camp Nou.

Barça geeft García een vijfjarig contract, Memphis en Wijnaldum tekenen voor drie seizoenen. De twee Nederlanders komen op voorspraak van Koeman naar Barcelona, benadrukt Diario SPORT. Nu de Nederlandse trainer succesvol is op het veld, krijgt hij een flinke vinger in de Catalaanse pap bij het uitstippelen van het sportieve beleid.

Wijnaldum en Memphis brengen het salarisplafond van het noodlijdende Barcelona niet in gevaar, klinkt het. De vedette van Lyon en Oranje, die ook wordt begeerd door Juventus en Paris Saint-Germain, wordt gezien als een 'belangrijke troef'. Wijnaldum geldt voor Koeman als een 'noodzakelijke' transfer, die de doorgebroken talenten in Camp Nou niet in de weg hoeft te zitten.