'Koeman wil flinke vinger in de pap bij Barça: Laporta krijgt wensenlijstje'

'Koeman wil flinke vinger in de pap bij Barça: Laporta krijgt wensenlijstje'

24-03-2021 13:44
53

Ronald Koeman wil flinke inspraak in het sportieve beleid van FC Barcelona. De Nederlandse trainer is van plan om zich onder meer het transferbeleid van de Catalanen te bemoeien, meldt Mundo Deportivo.

Koeman gaf onlangs op een persconferentie al toe dat hij tijdens de interlandperiode om tafel gaat met voorzitter Joan Laporta. Volgens Mundo Deportivo heeft de oud-bondscoach van Oranje een fors wensenlijstje klaar, nu duidelijk is dat hij het volle vertrouwen geniet in Camp Nou.

Daarbij heeft Koeman wel oog voor de financiële beperkingen van Barcelona. Zo krijgt hij met Eric García zo goed als zeker zijn gewenste defensieve aanwinst. De Spanjaard heeft een aflopend contract bij Manchester City. Ook Bayern München-verdediger David Alaba is bijna transfervrij, maar de trainer beseft dat de Oostenrijker door zijn salariseisen vrijwel onhaalbaar is.

Georginio Wijnaldum blijft een belangrijk doelwit van Koeman om zijn middenveld te versterken en daarnaast wil de Nederlander een nieuwe spits. Voor die positie wordt Memphis Depay als meest realistische doelwit gelden, al is Koeman wel gecharmeerd van Erling Haaland en Romelu Lukaku. Net als Alaba lijkt de komst van de topspitsen op dit moment evenwel een brug te ver.

Wel wacht Koeman af wat Laporta klaar weet te spelen. De preses onderhoudt goede banden met Pini Zahavi, de zaakwaarnemer van Alaba. Daarnaast schreven Spaanse media eerder al over een plan om de komst van Haaland te bekostigen.

Koeman zal tijdens het gesprek met Laporta ook aandringen op contractverlengingen voor Lionel Messi en Ousmane Dembélé. De verbintenis van de Argentijnse ster loopt komende zomer af, terwijl de Franse aanvaller nog tot medio 2022 vastligt.