'Ajax verliest transferstrijd van Bayern, Schalke verdubbelt vraagprijs Hoppe'

'Ajax verliest transferstrijd van Bayern, Schalke verdubbelt vraagprijs Hoppe'

25-03-2021 23:19
86

Ajax heeft de transferstrijd om Schalke 04-spits Matthew Hoppe verloren van Bayern München. Met dat nieuws pakt ESPN Deportes uit. De twintigjarige Amerikaan maakt dit seizoen indruk bij het dolende Schalke en staat in de belangstelling van een lading aan Europese clubs. 

Bayern zou de beste papieren hebben om Hoppe over te nemen van Schalke. Transfermarkt meldde eerder al dat naast Ajax en Bayern ook Liverpool, Tottenham Hotspur, Championship-koploper Norwich City, RB Leipzig, VfL Wolfsburg en Eintracht Frankfurt de situatie van Hoppe in de gaten houden. Schalke zou in eerste instantie gedacht hebben aan een bedrag tussen de zeven en tien miljoen euro, maar volgens ESPN Deportes ligt de vraagprijs inmiddels rond de twintig miljoen euro.

Bij Bayern wordt Hoppe gezien als 'de nieuwe Robert Lewandowski', stelt ESPN. De Amerikaan kwam in de zomer van 2019 naar Gelsenkirchen en brak dit seizoen door in de hoofdmacht van Die Königsblauen. Hij wist het net in vijftien Bundesliga-wedstrijden vijf keer te vinden. Het heeft Schalke niet veel geholpen: de ploeg staat troosteloos onderaan op het hoogste niveau in Duitsland.