Transfermarkt: Ajax één van vele Hoppe-gegadigden, vraagprijs 7 à 10 miljoen

Transfermarkt: Ajax één van vele Hoppe-gegadigden, vraagprijs 7 à 10 miljoen

17-03-2021 22:05
31

De beweging rondom Schalke 04-spits Matthew Hoppe begint toe te nemen. Volgens Transfermarkt heeft de twintigjarige Amerikaan alvast een 'gentlemen's agreement' met zijn werkgever gesloten: Hoppe verlengde begin februari zijn contract, maar Schalke zou aan het einde van het seizoen bereid zijn om mee te werken aan een transfer.

Aangezien de Bundesliga-hekkensluiter al bijna niet meer te redden is, lijkt het pure noodzaak om Hoppe te verkopen. Vanuit de Verenigde Staten kwam al het gerucht door dat Ajax en PSV hem op de korrel zouden hebben. Transfermarkt noemt alleen Ajax, maar stelt dat de Amsterdammers bovengemiddeld geïnteresseerd zijn in Hoppe: een concreet aanbod van de Eredivisie-koploper is er echter nog niet geweest.

De concurrentie liegt er bovendien niet om. Ook Liverpool, Tottenham Hotspur, Championship-koploper Norwich City én de voltallige top-vier van de Bundesliga – Bayern München, RB Leipzig, VfL Wolfsburg en Eintracht Frankfurt – worden genoemd. Hoppe lijkt zeven à tien miljoen euro moeten kosten.

De Californiër kwam in de zomer van 2019 naar Gelsenkirchen en maakte dit seizoen zijn debuut in de Schalke-hoofdmacht. In vijftien Bundesliga-duels was hij goed voor vijf treffers, maar daarmee heeft hij niet kunnen voorkomen dat Die Königsblauen troosteloos onderaan staan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie