Slot scout ‘jongere versie Botteghin’ voor Feyenoord: ‘Waarom niet als Schuurs?'

Slot scout ‘jongere versie Botteghin’ voor Feyenoord: ‘Waarom niet als Schuurs?'

26-03-2021 07:42 Laatste update: 08:19
79

Go Ahead Eagles-verdediger Sam Beukema ziet het wel zitten om een stap naar een topclub in Nederland te maken. De 22-jarige stopper heeft zich in de kijker gespeeld van meerdere clubs, waaronder Feyenoord. Niet heel lang geleden, zag de wereld er nog heel anders uit voor Beukema.

"Nog niet zo lang geleden had ik hier een vrij uitzichtloos perspectief", vertelt Beukema in gesprek met Voetbal International. "Na het jaar onder John Stegeman mocht ik voor het vorige seizoen uitkijken naar een andere club. Maar het gesprekje dat ik met Paul Bosvelt (Technisch manager van Go Ahead, red.) daarover had, was het beste wat me kon overkomen. Ik mocht blijven, maar wel tegen een klein amateurcontractje (145 euro in de maand, red.). TOP Oss wilde me hebben, maar ik dacht: Fuck it, ik blijf. Ik heb niet voor niets al die jaren zo hard geknokt om bij mijn club te slagen."

Wedden

Meer odds

Inmiddels is Beukema, die verkozen werd tot beste speler van de derde periode in de Keuken Kampioen Divisie, één van de blikvangers bij Go Ahead. Hij heeft zich inmiddels ook in de kijker gespeeld van meerdere clubs. Ook Feyenoord heeft voorzichtige interesse. Arne Slot ziet in Beukema een jongere versie van Eric Botteghin. "Als aanvoerder met Go Ahead in de Eredivisie zou natuurlijk óók fantastisch zijn", droomt Beukema. "Bang ben ik nergens voor. Nee, ook niet als Feyenoord voor mij komt. Zo’n stap die Perr Schuurs maakt, van Fortuna naar Ajax, waarom zou ik zoiets niet kunnen?"

"Of het wel of niet met een tussenstap is, ik heb er in ieder geval vertrouwen in dat er nog veel meer in het vat zit", vervolgt een ambitieuze Beukema. "Ik denk ook dat als ik heb geproefd van een hoger niveau, ik het karakter heb ten koste van alles aan te slagen. Ik ben zo leergierig en eager om te blijven investeren in mezelf. Dan zie ik geen plafond."