Ongeloof in Verenigde Staten na Dest-show: Sergiño is ziek. Man, zo goed

Ongeloof in Verenigde Staten na Dest-show: "Sergiño is ziek. Man, zo goed"

26-03-2021 07:35 Laatste update: 07:42
40

Sergiño Dest heeft grote indruk gemaakt in de Verenigde Staten. De FC Barcelona-speler werd donderdag gekozen tot Man of the Match in het duel met Jamaica (4-1), en dat was niet alleen vanwege zijn wonderschone goal.

Dest werd als linksback opgesteld en dat beviel ESPN wel. 'Hij was niet alleen defensief capabel, maar ook een kracht in de aanval. Dest vormde in no time een perfecte samenwerking met Christian Pulisic, en de twee zorgden voor veel problemen op de linkerflank', zag het Amerikaanse medium.

De gelegenheidslinksback opende na 34 minuten de score met een fraaie solo en een nog mooier schot. Onlangs maakte de oud-Ajacied ook al zijn eerste twee treffers voor FC Barcelona.

Teamgenoot Brenden Aaronson keek donderdag zijn ogen uit. "Sergiño is ziek", zegt Aaronson, speler van Red Bull Salzburg. "Hij is zo goed man. Het is al moeilijk genoeg om opeens op de linkerflank te spelen, maar dan komt hij naar binnen en schiet die bal, boem, schitterend in de verre hoek. Ik had niets anders verwacht. Hij heeft zoveel kwaliteiten."

Een nieuwe rol voor Dest op de linkerflank van Amerika lijkt daarmee geboren. "Ik denk dat de samenwerking goed is", zegt de Barça-back zelf. "Op het veld, maar ook daarbuiten. Het wordt alleen maar beter en ik ben blij met de manier waarop Christian en ik samenspelen. We hebben een paar mooie combinaties gemaakt."

Bondscoach Gregg Berrhalter overweegt vast te gaan houden aan de tandem Dest-Pulisic. "We hebben veel opties op de rechterflank, dus soms is het logischer om Dest links te laten spelen", aldus de keuzeheer. "Als we die twee jongens kunnen laten passen en bewegen met de intentie om de achterlijn te halen, worden ze heel moeilijk te verdedigen. Ze zijn erg snel en erg technisch."

Zondag spelen de VS tegen Noord-Ierland. Een nieuwe wedstrijd voor Dest om zijn enorme vertrouwen in goals om te zetten. "Hij zei deze week op de training al: ik ga scoren", aldus Berrhalter.