Van de Looi hint op twee wijzigingen bij Jong Oranje: 'Niet voor niets meegenomen'

Van de Looi hint op twee wijzigingen bij Jong Oranje: 'Niet voor niets meegenomen'

26-03-2021 23:30
31

Cody Gakpo en Sven Botman lijken zich te mogen opmaken voor een basisplaats op het EK onder 21 bij Jong Oranje. Het tweetal, dat in de eerste groepswedstrijd tegen Jong Roemenië (1-1) nog op de bank zat, moet presteren om de hoop op de knock-outfase levend te houden.

Gakpo zal naar alle waarschijnlijkheid op één van de twee posities achter de spitsen gaan spelen en zou dan de vervanger kunnen worden van Dani de Wit of Noa Lang. Botman zal waarschijnlijk links centraal achterin gaan spelen en dat gaat dan ten koste van Jordan Teze.

Bondscoach Erwin van de Looi wilde de wijzigingen nog niet bevestigen. "Sven gaat goed en ik heb niks gehoord van de medische staf, dus hij kan spelen", liet hij optekenen in het Algemeen Dagblad. "Daarnaast heb ik Cody ook niet voor niets meegenomen."

De wedstrijd tegen Jong Duitsland mag niet verloren worden. Als dat wel gebeurt, hangt het bereiken van de knock-outfase aan een zijden draadje. "Wellicht heb je het dan niet meer in eigen hand", zegt de keuzeheer dan ook. "Dat betekent dat we minimaal gelijk moeten spelen."