'Frank de Boer wijzigt basiself op drie plaatsen voor duel met Letland'

'Frank de Boer wijzigt basiself op drie plaatsen voor duel met Letland'

27-03-2021 07:10
237

Het Nederlands elftal gaat zaterdagavond tegen Letland op zoek naar eerherstel na de nederlaag tegen Turkije eerder deze week. Bondscoach Frank de Boer wijzigt zijn basisformatie volgens het Algemeen Dagblad op drie posities.

Zo zou PSV-aanvoerder Denzel Dumfries tegen Letland de voorkeur krijgen boven Kenny Tete rechts achterin de defensie van Oranje. Dumfries viel in Turkije ook al in voor Tete en lijkt nu af te stevenen op een basisplaats. Ook Ajacied Davy Klaassen, die tijdens zijn invalbeurt in Turkije direct trefzeker was, verschijnt zaterdagavond aan de aftrap volgens het Algemeen Dagblad. 'De opdracht is om vanavond veel mankracht bij het doel van de tegenstander te brengen. En te zorgen voor veel beweging en loopacties om de Letten kapot te spelen.'

Wedden

Meer odds

Ook Luuk de Jong kan zich op gaan maken voor een basisplaats, wat dan weer ten koste gaat van Donyell Malen. Steven Berghuis blijft de rechtsbuiten en Memphis Depay verhuist naar de linkerkant van de voorhoede. Bij de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Letland zullen zo’n vijfduizend supporters aanwezig zijn, in het kader van een Fieldlabtest. Nederland-Letland begint zaterdagavond om 18.00 uur.

De opstelling van Oranje volgens het Algemeen Dagblad:

Krul; Wijndal, Blind, De Ligt, Dumfries; F. de Jong, Wijnaldum, Klaassen; Memphis, L. de Jong, Berghuis.