Mourinho introduceert de 'Mourinista': 'Het zijn er veel, ik doe het voor hun'

Mourinho introduceert de 'Mourinista': 'Het zijn er veel, ik doe het voor hun'

27-03-2021 07:58 Laatste update: 10:32
26

Tottenham-manager José Mourinho heeft een speciale term bedacht voor zijn trouwe aanhangers. De Portugese oefenmeester liet zich eveneens uit over de kritiek die hij krijgt op zijn prestaties als eindverantwoordelijke bij Spurs.

Mourinho, die in het verleden grote successen haalde met Inter, FC Porto en Real Madrid, verkeert momenteel in zwaar weer met Spurs. De Londenaren werden vroegtijdig uitgeschakeld in de Europa League en ook in de Premier League moet Spurs vooralsnog genoegen nemen met een teleurstellende zesde plaats.

Mourinho, die vaak hevig wordt bekritiseerd door zijn voorkomen en verdedigende spel, heeft een simpele manier ontdekt om zo goed mogelijk om te kunnen gaan met deze kritiek. "Ik denk dat niemand in de wereld met iemand anders de raketwetenschap van de NASA gaat bespreken. Wel denkt iedereen dat ze het beter weten dan één van de belangrijkste managers in het voetbal", vertelt hij op een evenement van Spurs, opgetekend door SkySports. "Maar dat is ook weer het mooie aan voetbal, ik ben eraan gewend geraakt. Dus die kritiek vind ik prima."

Mourinho voelt zich daarin gesteund door zijn trouwe aanhangers, die hij ‘Mourinistas noemt. "Het geeft mij kracht, ook al heb ik ze nooit ontmoet. Ik noem ze 'Mourinistas', omdat we in Portugal 'inistas' gebruiken achter de naam van een club om zo de liefde van supporters uit te drukken. Als je bijvoorbeeld voor Porto bent, ben je een Portista, en als je voor Benfica bent, ben je een Benfikista."

Daar heeft Mourinho zijn eigen draai aan gegeven. "Als je voor Mourinho bent, dan ben je een Mourinista. En ik heb over de hele wereld zó veel Mourinistas: ik doe het allemaal voor hun."