'Mourinho bewondert Botman: verdediger Lille en Jong Oranje is Spurs-kandidaat'

'Mourinho bewondert Botman: verdediger Lille en Jong Oranje is Spurs-kandidaat'

27-03-2021 16:48
29

Sven Botman heeft zich in de kijker gespeeld van José Mourinho, meldt The Telegraph. De Portugese manager wil in de zomer een centrale verdediger naar Tottenham Hotspur en is 'bewonderaar' van de uitblinker van Lille OSC.

De komst van een fysiek sterke centrumverdediger heeft de hoogste prioriteit bij Mourinho. Twee namen staan op zijn lijst: Botman en Southampton-stopper Jannik Vestergaard. Het is onbekend in welk stadium de belangstelling van Spurs voor Botman en Vestergaard zit.

Het is niet de eerste keer dat Botman in verband wordt gebracht met een grote club. Amper een half jaar na zijn overstap van Ajax naar Lille werd er al gespeculeerd over een transfer van veertig miljoen euro naar Liverpool. Concreet werd het echter nooit. France Football linkte Botman onlangs ook al aan Spurs.

Omdat clubeigenaar Daniel Levy op de centen zit, moet Mourinho volgens The Telegraph éérst spelers verkopen om versterkingen mogelijk te maken. Dele Alli, Harry Winks en Serge Aurier staan op de nominatie om te vertrekken, terwijl doelman Hugo Lloris mogelijk terugkeert naar Frankrijk.