Enorme domper voor Jong Oranje: Duitsland dwingt in slotfase gelijkspel af

Enorme domper voor Jong Oranje: Duitsland dwingt in slotfase gelijkspel af

27-03-2021 22:52 Laatste update: 22:54
69

Jong Oranje heeft ook zijn tweede groepsduel op het EK niet gewonnen. Justin Kluivert leek de matchwinner te worden tegen Duitsland, maar in de slotfase kreeg de ploeg van Erwin van de Looi een domper te verwerken: 1-1.

Na de remise tegen Roemenië (1-1) stond de druk er meteen al op voor de Nederlandse talenten. Mede daardoor was de start wellicht voorzichtig. Zowel Jong Oranje als Duitsland nam eigenlijk geen risico's in de openingsfase. Wel zag Nederland al snel Noa Lang uitvallen met een knieblessure. De aanvaller verliet in tranen het veld na een ongelukkige botsing met Teun Koopmeiners.

De aanvoerder van AZ stond wel aan de basis van de eerste mogelijkheid. Hij bediende ploeggenoot Dani de Wit, maar die koos voor een voorzet in plaats van zelf te schieten. Niet veel later was De Wit helemaal dicht bij de openingstreffer, maar kopte hij op de paal uit een voorzet van Cody Gakpo, die net als Sven Botman nu wel aan de aftrap verscheen. Kluivert probeerde het ook nog uit een lastige hoek, terwijl de Duitsers vlak voor rust eveneens nog even aandrongen. Doelpunten vielen er echter niet.

In de tweede helft was het al wél snel raak. Justin Kluivert profiteerde van een enorme blunder van doelman Dahmen. De vleugelaanvaller werd niet veel later prima vrijgespeeld, maar zijn schot was niet overtuigend genoeg. De Duitsers namen daarna het initiatief in handen. Waar dat aanvankelijk niet meteen kansen opleverde, kwam Jong Oranje naarmate de tijd verstreek echter wel steeds meer onder druk te staan.

De Duitsers kregen zeven minuten voor tijd loon naar werken. Burkardt snelde langs de Nederlandse verdedigers en bediende Nmecha: 1-1. Het betekende een enorme domper voor de Nederlandse talenten, die nog vol aan de bak moeten om de kwartfinale te bereiken. Jong Oranje moet daarvoor in ieder geval ruim winnen van Hongarije.