Ten Hag: Hij zei: maak je niet druk, Erik, van Feyenoord win je sowieso wel

Ten Hag: "Hij zei: maak je niet druk, Erik, van Feyenoord win je sowieso wel"

04-04-2021 13:18
57

Erik ten Hag zal de samenwerking met Tonny Bruins Slot nooit vergeten. De meesteranalist, die in november 2020 op 73-jarige leeftijd overleed, hielp de technische staf van Ajax ook nog in de laatste dagen van zijn leven.

Bruins Slot kampte al geruime tijd met gezondheidsklachten, maar werkte door en gaf Ten Hag kort voor zijn dood nog tips voor de Champions League-wedstrijden tegen Liverpool en Atalanta Bergamo. Als geen ander wist de voormalige adjudant van Johan Cruijff, Frank Rijkaard en Ronald Koeman de zwakke plekken van de tegenstander bloot te leggen.

Ten Hag maakte Bruins Slot voor het eerst mee in de aanloop naar de Klassieker tegen Feyenoord, begin 2018. "Hij zei: maak je niet druk, Erik, van Feyenoord win je sowieso wel", memoreert de Ajax-trainer in gesprek met Het Parool.

"Hij is echt van onschatbare waarde geweest voor Ajax", vervolgt Ten Hag over Bruins Slot. "Wat ik knap vond, is dat Tonny in een wereld die in dertig jaar onvoorstelbaar is veranderd, zowel qua ontwikkelingen in het spel als op technologisch vlak, nooit de aansluiting heeft verloren. Met zijn kijk wist hij tot op het laatst complexe dingen heel simpel te maken."

Bruins Slot was voor Ten Hag de man van de details. "Tonny wilde nog weleens een nabrander geven: Denk je ook nog hieraan, trainer? Dat tekende zijn bevlogenheid. Je moest wel oppassen met hem: voor je het wist was je drie uur aan het lullen over voetbal. En altijd met die twinkeling in zijn ogen. Tonny was een bijzondere man."