Gemakzuchtig FC Utrecht maakt gehakt van aanstaande degradant ADO Den Haag

04-04-2021 16:27 Laatste update: 16:31
45

ADO Den Haag is weer een stapje dichterbij degradatie uit de Eredivisie. FC Utrecht kreeg alle vrijheid in het Cars Jeans Stadion en reist met een 1-4 overwinning weer terug naar de Domstad.

De interlandperiode gaf ADO wat rust en ruimte om op volle kracht de laatste fase van de Eredivisie in te gaan, maar in niets bleek dat de ploeg van Ruud Brood vecht tegen degradatie. Utrecht waande zich bij vlagen in een speeltuin en kwam kinderlijk eenvoudig op een 0-2 voorsprong. Gyrano Kerk stond vogelvrij om na tien minuten de openingsgoal te fabriceren en Joris van Overeem herhaalde dat kunstje een paar minuten later.

ADO was al na twintig minuten rijp voor de slacht, creërde zelf totaal niets, maar had het geluk dat Utrecht slordig met het overwicht omging. Bart Ramselaar schoot nog op de lat, maar Othman Boussaid was vlak voor rust wel trefzeker: 0-3.

Ook in de tweede helft was het eenrichtingsverkeer, al hoefde Utrecht niet zonodig meer. Utrecht-huurling Jonas Arweiler leek een kwartier voor tijd weer wat spanning terug te brengen in de wedstrijd, maar daar was na de 1-4 van Adam Maher, twee minuten later, helemaal niets meer van over. De middenvelder kreeg alle ruimte om vanaf een meter of 25 uit te halen. De goal van Maher is illustrerend voor het seizoen van ADO.

Met nog zes wedstrijden te gaan heeft ADO minstens zeven punten nodig om directe degradatie te ontlopen, maar in de huidige vorm kan de residentieclub zich alvast voorbereiden op de Keuken Kampioen Divisie.