'Verschil nog groter dan gedacht, dankzij Ajax-trainers lukt het steeds beter'

'Verschil nog groter dan gedacht, dankzij Ajax-trainers lukt het steeds beter'

Gepubliceerd: maandag 5 april 2021 om 17:54ma 05-04-2021 om 17:54

Kjell Scherpen mocht zondag eindelijk in een Eredivisie-duel het doel van Ajax verdedigen. De 21-jarige sluitpost had door de blessure van Maarten Stekelenburg slechts vijf minuten om zich voor te bereiden op zijn vuurproef.

Of Stekelenburg op tijd hersteld is voor de clash met AS Roma in de kwartfinale van de Europa League, is nog onduidelijk. Scherpen is er klaar voor om hem te vervangen. "Ik weet niet hoe ernstig de blessure van Maarten is", zegt hij tegen het Dagblad van het Noorden. "Maar op een foutje na heb ik het tegen Heerenveen niet slecht gedaan. Ik had die bal natuurlijk niet in de voeten van Veerman moeten schuiven. Gelukkig scoorde hij niet en kon ik Mitchell van Bergen even later nog van scoren houden. Verder heb ik eigenlijk niets te doen gekregen."

Scherpen kijkt daarmee met een goed gevoel terug op zijn Eredivisie-debuut voor Ajax, waarop hij lang moest wachten. "Achteraf kan ik alleen maar zeggen dat het verschil tussen Emmen en Ajax nog groter is dan ik al had verwacht. Hier worden andere dingen van me gevraagd. Ik moet ook voetballend mijn mannetje staan. Met dank aan mijn trainers bij Ajax lukt dat beter. Ik sta nu veel comfortabeler onder de lat."

Scherpen hoopte twee maanden geleden heel even dat trainer Erik ten Hag voor hem zou kiezen als vervanger van Andre Onana. "Maar de trainer koos voor Stekelenburg. Terwijl ook ik vrij goed bezig was."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wordt Scherpen de opvolger van Onana bij Ajax?

Ja
43%
Nee
57%
(1366 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws