Transferadvies Feyenoord: 'Bedragen Berghuis buitenproportie, fans zijn niet gek'

Transferadvies Feyenoord: 'Bedragen Berghuis buitenproportie, fans zijn niet gek'

Gepubliceerd: dinsdag 6 april 2021 om 07:15di 06-04-2021 om 07:15

Kenneth Perez vindt niet dat Feyenoord er alles aan moet doen om Steven Berghuis te behouden. De Deense analist legt bij Voetbalpraat op ESPN uit dat een vertrek van de 29-jarige aanvoerder niet per se verkeerd hoeft te zijn voor de Rotterdammers.

De Telegraaf meldde maandag dat Feyenoord een extra inspanning gaat verrichten om het contract van Berghuis te verlengen. De Oranje-international ligt nog tot medio 2022 vast, maar heeft een transferclausule van vier miljoen euro.

Hoewel het vertrek van Berghuis een sportieve aderlating zou betekenen, adviseert Perez om te cashen. "Je hebt een club die geen geld heeft. Je hebt een speler die twee miljoen euro plus verdient. De volgende verdient één miljoen. Als je geen geld hebt, wil je toch terug naar een heel andere structuur in je selectie?", doelt Perez op het salarishuis. "Je blijft bij het niveau Diemers als je geen geld hebt."

Perez wijst op Go Ahead Eagles-verdediger Sam Beukema, die AZ verkoos boven Feyenoord. "Dan hoor ik: AZ heeft gewonnen van Feyenoord. Maar het is niet zo moeilijk om te winnen van een club die geen geld heeft. Je pist overal naast de pot. Als je vier miljoen voor Berghuis krijgt, dan ben je in ieder geval van zijn salaris af. Dan heb je een klein beetje geld en dat kun je investeren in bijvoorbeeld de scouting en de jeugdopleiding, om die nog beter te maken voor de lange termijn. Dat is waar ze van moeten leven de komende tien jaar."

"Feyenoord kan niet eeuwig afhankelijk blijven van Berghuis", vervolgt de Deen, die denkt dat het tijd is om schoon schip te maken. "Ik vind het moeilijk te verkopen om supporters te vragen af te zien van terugvordering van het geld van de seizoenkaarten. Dan vind ik deze bedragen rondom Berghuis buitenproportioneel."

"Supporters zijn echt niet gek", vervolgt de oud-speler van AZ, Ajax en PSV. "Zij snappen echt wel dat Feyenoord komend seizoen niet het pakken van de landstitel als doelstelling kan hebben. Je moet gewoon een waardig elftal neerzetten. Met het geld van Berghuis kan je een elftal gaan smeden. Het liefst speel je met Berghuis natuurlijk, maar tegen welke prijs?"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Feyenoord meewerken aan een vertrek van Berghuis?

(1966 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws