Omstreden interview kost ex-Feyenoorder de kop: Hertha BSC ontslaat keeperstrainer

Omstreden interview kost ex-Feyenoorder de kop: Hertha BSC ontslaat keeperstrainer

Gepubliceerd: dinsdag 6 april 2021 om 15:20di 06-04-2021 om 15:20

Laatste update: dinsdag 6 april 2021 om 16:09di 06-04-2021 om 16:09

Hertha BSC heeft keeperstrainer Zsolt Petry ontslagen na aanleiding van 'homofobe en anti-migratie-uitspraken' in een interview met een Hongaarse krant. De Duitse club laat in een verklaring weten dat de uitspraken van de oud-doelman niet in lijn liggen met de waarden van de club.

In het interview noemt Petry, die in de jaren negentig kortstondig bij Feyenoord speelde, het migratiebeleid van de Europese Unie de 'morele neergang' van Europa. "Ik begrijp niet hoe Europa moreel zo diep kan zinken als nu. Europa is een christelijk continent. Ik zie de morele neergang die het continent overstroomt niet graag. Maar als je niet van migratie houdt ben je voor liberalen meteen een racist."

Daarnaast bekritiseerde de Hongaar zijn landgenoot Péter Gulácsi, keeper van RB Leipzig, die openlijk voorstander is van het homohuwelijk en zich inzet voor een vereniging die dit ondersteunt. "Ik weet niet wat er toe geleid heeft dat Péter zich inzet voor homoseksuelen en andere genderidentiteiten. Maar als ik hem was, zou ik mezelf als atleet concentreren op het voetbal en me niet openlijk uitlaten over maatschappelijke en politieke problemen", zei de oud-doelman in het interview. 

In een verklaring biedt Petry zijn excuses voor zijn gedane uitspraken aan. "Ik benadruk dat ik homofoob noch een vreemdelingenhater ben. Ook betreur ik mijn uitspraken over vreemdelingenpolitiek en ik bied mijn excuses aan alle mensen aan die hier hun toevlucht hebben gezocht en die ik hiermee beledigd heb." Zijn tijd bij Hertha zit er echter op.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws