Feyenoord verwijdert spandoeken: 'De KNVB had de portemonnee moeten trekken'

Feyenoord verwijdert spandoeken: 'De KNVB had de portemonnee moeten trekken'

Gepubliceerd: dinsdag 6 april 2021 om 16:32di 06-04-2021 om 16:32

Feyenoord is dinsdagmorgen begonnen met het verwijderen van de bijna vijfduizend spandoeken in De Kuip. Het stadion moet zondag 11 april 'spandoek-vrij' zijn, een week voor de bekerfinale tussen Ajax en Vitesse, die op 'neutraal terrein' plaats moet vinden.

Leden van supportersgroep FRFC1908, één van de partijen die de spandoekactie organiseerde, waren dinsdagochtend aanwezig in De Kuip om het stadion leeg te maken. "We hebben het tempo er lekker in. De wind heeft afgelopen weekend goed meegeholpen, dus we hoeven minder los te maken", vertelt Jeroen Ibelings van de supportersgroep aan RTV Rijnmond. "Iedere dag hebben we zo'n vijftien tot twintig supporters die mee komen helpen, maar we hebben nog geen idee hoe snel het gaat. We hebben dit nog nooit gedaan natuurlijk."

Onder de Feyenoord-supporters heerst teleurstelling dat de doeken verwijderd moeten worden. De KNVB wil dat de bekerfinale tussen Ajax en Vitesse in een neutrale omgeving wordt gespeeld en daar passen volgens de voetbalbond steunbetuigingen aan Feyenoord niet bij. Feyenoord-trainer Dick Advocaat liet zich zondag nog uit over de beslissing van de voetbalbond. "Ik vind het in- en intriest dat het zes weken voor het einde weg moet voor een bekerfinale."

Een voorstel van de Feyenoord-supporters om de doeken af te dekken met grotere 'neutrale' doeken, bleek niet mogelijk vanwege de kosten. "Iedereen vindt eigenlijk dat de KNVB een keer de portemonnee moet trekken en zich aan de kant van de supporters moet scharen. Wat dat betreft krijgen we een hoop steun", aldus Ibelings.

Nu het erop lijkt dat er binnenkort weer fans worden toegelaten bij wedstrijden, hadden de doeken sowieso weggehaald moeten worden. Dat realiseert Ibelings zich ook. "Ik denk dat er een hoop supporters zijn die graag naar binnen willen. Maar natuurlijk willen we dat het liefst met iedereen, zoals vanouds. Maar een hoop mensen willen weer een wedstrijd van Feyenoord zien."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws