De Roon verrast: 'Als hij zo doorgaat, denk ik dat hij kandidaat is voor Oranje'

De Roon verrast: 'Als hij zo doorgaat, denk ik dat hij kandidaat is voor Oranje'

Gepubliceerd: woensdag 7 april 2021 om 09:37wo 07-04-2021 om 09:37

Laatste update: woensdag 7 april 2021 om 09:58wo 07-04-2021 om 09:58

Marten de Roon is onder de indruk van Rick Karsdorp. De oud-Feyenoorder is bij AS Roma bezig aan een wederopstanding en kandideert zich daarmee voor het Nederlands elftal, ziet de middenvelder van Atalanta Bergamo.

Karsdorp greep dit seizoen onverwacht zijn kans bij Roma en is inmiddels een vaste waarde. In de competitiewedstrijd tussen Atalanta en Roma raakte De Roon definitief overtuigd. "Wat me vooral opviel, was dat hij juist verdedigend stappen heeft gemaakt. Want ik vond hem achter de bal ook heel sterk spelen", zegt hij tegen Voetbal International.

"Het gaat maar om één ding: spelen", weet de Roon. "Als je speelt, is je leven leuker, heb je geen zorgen, zijn de Italianen tevreden en is het thuis gezelliger. Rick heeft twee moeilijke jaren gehad, leek zelfs al afgeschreven, maar je ziet wat er kan gebeuren als je ineens gaat spelen. En hij zal alleen nog maar beter worden. In het begin speelde hij zestig, zeventig minuten; tegenwoordig hele wedstrijden. Hij ziet er goed en fit uit."

Donderdag speelt Roma de eerste wedstrijd tegen Ajax in de kwartfinale van de Europa League. Karsdorp ontbreekt door een schorsing. De Roon verwacht veel van de 26-jarige rechtsback. "Als hij zo doorgaat, denk ik zomaar dat hij kandidaat is voor Oranje. Dat kan volgens mij niet anders als je een jaar lang basisspeler bent bij AS Roma."

Karsdorp heeft drie interlands voor het Nederlands elftal achter zijn naam staan. Het demasqué tegen Bulgarije in 2017 (2-0 verlies) was zijn laatste optreden in Oranje.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws